вторник, 17 юли 2018 г.

Критерии за избор на вътрешна врата

На българския пазар се предлага голямо разнообразие от видове и модели интериорни врати, предлагани от Борман, което прави избора на клиента много труден. Ако сте решили да сменяте вътрешните врати в дома или офиса си, обърнете внимание на следните критерии, които са разработени с помощта на фирма Борман Комерс от град София - вносители на врати:

Вид на вратата. В зависимост от помещението, където ще се използва, вратата трябва да бъде максимално удобна и функционална. За малки стаи са подходящи плъзгащи врати, а за големи – врати с две крила или сгъваеми врати и  т.н. Преди всичко се търси комфорт и практичност, така че вратата да осигурява лесен и бърз достъп към и от помещението.

Модел. Той зависи предимно от индивидуалните предпочитания и от интериора на помещението, за което е предвидена вратата Борман. В съображение влизат и някои други фактори, като например поддръжка (остъклените врати се нуждаят от по-често почистване в сравнение с плътните), безопасност (наличието на въздушни течения в помещението създава предпоставки за счупване стъклените елементи на вратите) и комфорт ( за стаи с личен характер се препоръчват врати с плътни крила  или частично остъклени с матово стъкло, докато за публични такива могат да се използват и изцяло стъклени врати).

Цвят. За да има добра естетическа визия, вратата трябва да си пасва добре с атмосферата в стаята. Цветът й не бива да бъде твърде контрастен с този на стените и предвид съвременните възможности за финални покрития на вътрешните врати той може да се избере в унисон с вида на мебелите например, така че вратата при Борман България да се яви като естествен елемент в интериорния дизайн на помещението.

Посока на отваряне. За обикновените врати с едно или две крила е важно да се предвиди в коя посока ще бъде по-удобно да се отварят, в зависимост от размерите на помещението и неговото предназначение. По стандарт, наложен в строителството, и вътрешните, и входните врати  се отварят навътре в посока към най-близката стена. Въпрос на удобство и лични предпочитания според Борман е, дали този стандарт ще се запази или промени, когато се слага нова интериорна врата. Единственото правило е при отваряне крилото да не пречи на движението както в стаята, така и извън нея.

Размер. Вътрешните врати се произвеждат както в стандартни, така и в индивидуални поръчкови размери. Това  дава пълна свобода на клиентите, като изборът зависи изцяло от личните им вкусове и удобство, но също така и от възможностите, които предоставя помещението, неговите размери и предназначение.

Цена. Тя не винаги е определящ фактор, но все пак е желателно да се съобрази с наличния бюджет, за да се избегнат евентуални недоразумения, конфликти или разочарования. Производителите на врати Борман правят всичко по силите си, за да доставят продукцията си на възможно най-ниска цена до крайния клиент, без това да се отразява на качеството й.

Няма коментари:

Публикуване на коментар